muziek-kuub

MUZIEK

Muziek @ Klik hier voor de deelnemers!

3 Point Landing: Groots, expressief, dromerig en apart. 3 Point Landing is een female-fronted, alternatieve rockband uit Alkmaar waar de keytar de gitaar vervangt met synthesizers. Ze zetten een breed geluid neer voor een driekoppige band en de nummers dekken thema’s als: omgaan met gevestigde ordes en ideeën en een effect willen hebben in de wereld.
Alkmaar Brass: Een veelzijdig orkest dat ook op voorgaande edities van KUUB van zich liet horen!
Alkmaars Talent: zes acts van verschillende talenten uit de regio!
Amber & Esmee: Een piano, een gitaar, een talentvol duo, mooie covers: alle ingrediënten voor een bijzonder optreden zijn aanwezig!
Charmless i: Af en toe kom je een nieuwe band tegen die je meteen pakt met hun frisse en toch herkenbaar en aangename geluid. Zo’n band ga je op KUUB ontdekken en ze heten Charmless i!
Close To Fire: Begonnen als akoestisch singer-songwriters-duo, maar inmiddels gegroeid tot een vierkoppige band uit Noord-Holland. Vrolijke Britpop, speelse melodieën met een surfy sound, unieke meerstemmigheid en catchy pop- songs in een toegankelijke stijl.
DISCO DIP: DISCO DIP is een zeskoppige tributeband opgericht op het PACT in Amsterdam. Ze spelen disco-klassiekers waar je lekker op swingt, uit je bol gaat en natuurlijk meezingt!
Duo fagot & blokfluit
Elements: Deze “vriendenband” weet van elke gelegenheid een feest te maken. De lol die zij beleven op het podium weten ze over te brengen op het publiek, waarbij op hoog niveau wordt gemusiceerd.
Fruitcompagnie: Al sinds 1993 maken Sjoerd van Berkel, Jelle Bouwhuis en Felix Hogeboom poëzie en muziek. Zoals zij zichzelf beschrijven: uitbundig, absurd, lyrisch, kritisch, sprookjesachtig, ondeugend en soms ook bevreemdend. Een breed scala aan sferen.
Groevende Toeters: Nieuw trio (tuba en saxen) in overalls, maakt beweeglijke muziek met improvisatie.
IKO IKO: Een enthousiast slagwerkensemble met ongekende ritmes en geluiden die je lang bij zullen blijven.
Jan Doedens – Presentatie Jazz Workshop: Jazz Improvisatie mag toch niet ontbreken in cultureel Alkmaar! Ook het publiek heeft hierop invloed…
Jon Sewi – Silent Lounge: Jon Sewi breekt door naar buiten. Een eerste echte uitspatting van de studio naar de buitenwereld: met een koptelefoon geniet je van elektronische muziek en storytelling.
Maurits Roselaar: Luister naar de betoverende geluiden van deze sologitarist!
Muziekvereniging Aurora
Nikki Vrees & Jörgen Boots: Een bijzonder duo dat poëzie combineert met muziek.
Nosso Groove: een percussiegroep uit Alkmaar. Interactie met het publiek maakt de percussie-act compleet. Ze maken er een groot feest van én we komen met iets nieuws!
Octave Species: Octave Species maakt met gitaar/ukelele en bas mooie liedjes, maar ook liedjes met een knipoog die aan de kleinkunst grenzen.
Pianomarathon o.l.v. Wim Vlaar
Popkoor Prestige Alkmaar: Popkoor Prestige Almaar geeft een spetterend optreden met de nieuwste hits onder leiding van een top dirigent met live band!
Raoul Michel: Bron van vermaak, een manier om creatief bezig te zijn of een vorm van erkenning; er zijn talloze redenen om muziek te maken. Voor Raoul Michel (1987) is muziek de fundering waar hij altijd op heeft kunnen bouwen.
Renée Spijker: Singer-songwriter met eigen nummers die het publiek inspireert
Sterre Weldring: een 21-jarige singer-songwriter uit Alkmaar die sinds haar 15e actief is in de muziek. In de afgelopen jaren heeft ze onder andere in Brighton gestudeerd aan muziekschool BIMM en op verschillende plekken gespeeld zoals Paradiso, Sofar Londen en in het voorprogramma van Hannah Trigwell. Op 15 juni hoor je haar haar oprechte en melancholische stemgeluid op KUUB, waarmee ze verhalen vertelt over alle soorten liefde en relaties.
Strijkers ensemble
Wet T-shirt Contest: Met hun energieke podiumpresentatie en smerige funk weet Wet T Shirt Contest zowel vóór als op het podium de boel op stelten te zetten. Wet T Shirt Contest zorgt voor een compleet plaatje: niet alleen de muziek, maar ook de presentatie zorgt ervoor dat het een boeiend geheel is.