BLIK OP JE TOEKOMST #SDG

De SDG-bus (Sustainable Development Goals) brengt de VN Werelddoelen naar Festival KUUB.

Tijdens de allereerste online editie van Festival KUUB komt de SDG-bus naar Alkmaar. KUUB maakt een reportage van de goede en inspirerende gesprekken die in de bus gevoerd worden, o.a. met Gregory Chong. Singer-songwriter Sterre Weldring creëert de ‘Ringtone van de Toekomst’.

Sustainable Development Goals

Of het nu gaat over klimaatverandering, mensenrechten of sociale rechtvaardigheid. Kunst laat zien wat er speelt in de wereld. En kunstenaars hebben vaak creatieve ideeën over hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. Daarom komt de SDG-bus met een VIP-programma (Very Inspiring People) om het publiek van Studio KUUB kennis te laten maken met de werelddoelen (Sustainable Development Goals) en met lokale kunstenaars en bestuurders te praten over een meer duurzame, eerlijke, schone en inclusieve wereld.

VIP-podcast

In de SDG-bus gaan de gasten in gesprek met programmamaker Dennis Nolte van de VIP-bus van Spoor van Vernieuwing. Het VIP-programma in de bus is geschikt voor de 1,5 meter samenleving. De deelnemers worden verleid om even stil te staan bij zichzelf en de grote opgaven van onze tijd. Het wordt een programma met inspirerende sprekers, uitwisselen van dromen en hulp bij het maken van stappen. Zo worden kunstbeoefenaars en bestuurders samen reisgenoten die concreet handen en voeten kunnen geven aan de toekomst.
Bekijk de gesprekken hieronder!

Sterre Weldring – Stip Aan De Horizon

SDG’s

SDG Nederland is een groeiende beweging van ruim 1000 bedrijven, maatschappelijke organisaties, jongerengroepen, gemeenten, financiële instellingen, onderwijs- en kennisinstellingen en bewonersinitiatieven. Allemaal dragen ze bij aan het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Ook de gemeente Alkmaar werkt aan die doelen. Speciaal daarvoor is vorig jaar de Innovatieraad opgericht, bestaande uit inwoners van Alkmaar die zich inzetten voor hun stad. De raad adviseert de gemeente en verbindt initiatieven en projecten.