Minister Van Engelshoven in Alkmaarse Studio KUUB

In een speciale uitzending op zaterdag 13 juni om 20.00 uur verwelkomde presentatrice Lucille Werner minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ingrid van Engelshoven bij Studio KUUB in Artiance te Alkmaar. In de talkshow ‘Cultuur voor iedereen’ die in het teken stond van de lancering van het programma Cultuurparticipatie, reikte de minister de landelijke cultuurprijs ‘Gouden C’ uit aan Sharina Gumbs. Ook schoof organisator van Festival KUUB Lonneke van Heugten aan en het Alkmaarse raptalent Raymon Strijbis liet van zich horen.

De Gouden C is de landelijke prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor een inclusief cultureel project. Jurylid Isis Geurts van Dans+ maakte tijdens de uitzending de winnaar bekend. De show was tegelijkertijd de lancering van het meerjarenprogramma Cultuurparticipatie. Hiermee wil het ministerie drempels wegnemen zodat iedereen gelijke kansen krijgt om deel te nemen aan cultuur. Ongeacht de plek waar je woont, uit welk gezin je komt, welke culturele achtergrond je hebt, je leeftijd, geslacht, beperking of opleiding. Lees hier meer over Samen cultuurmaken.

De uitzending vond plaats in Studio KUUB en was een special van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Fonds voor Cultuurparticipatie, het LKCA en IkToon – kunst voor iedereen.