Zines breken dwars door alle literaire conventies heen. Het zijn handgemaakte, zelf uitgegeven magazines waarbij teksten en afbeeldingen worden geknipt en geplaktvol tekeningen en allerlei stijlen gecombineerd. In de Zine Workshop laat Sara Espi je stapsgewijs een mini-zine maken uit één A4tje! 

Zine-auteurs beschrijven hun ervaringen van het persoonlijke tot het politieke, van een handleiding tot een protestpamflet. Voor het klimaat of van een intiem alledaags verhaal tot een coming-out. Zines zijn volledig ongecensureerd. Een kopieerapparaat is alles wat je nodig hebt om ze uit te geven. 

Meedoen is gratis, maar er is beperkt plek! Geef je per mail op o.v.v. Zine Workshop met je naam en telefoonnummer naar: sararosaespi@gmail.com  

De workshop wordt in het Nederlands en Engels gegeven. 

 

Sara Espi Jacobson is schrijver, onderzoeker, storyteller en performer. Ze deed onderzoek naar “performance” fotografie, over de apartheid in Zuid-Afrika. Voor het project “Back to the Book” van de Universiteit Utrecht onderzocht ze het uitgeven van papieren zines in het digitale tijdperk. Haar eigen zines Curiosity Killed the Cat But it Saved My Bacon, Burnout, 5000 Cans of Spam en Platonic Love Stories gaan over neurodivergentie, eten, liefde en vriendschap.  

 

De Zine Workshop is een opmaat naar Festival KUUB zaterdag 15 juni op en om het Canadaplein. Pas bijvoorbeeld je opgedane zine-vaardigheden toe in het Shuffle Persbureau in de bibliotheek!